A brand mögött

A brand mögött

Szakály Roland vagyok, a rolandszakaly brand megalkotója. Az építészet és a város rajongója.
Építészmérnökként a rajz- és grafikakészítés világában kalandozva próbálom feldolgozni a bennünket körülvevő épített környezetet. Budapest kimeríthetetlen ihletforrás számomra, így művészetem középpontjában a város és annak építészete áll. A számomra különleges épületeket sokszor a környezetükből kiragadva, kontextus nélkül, csupasz valójukban foglalom rajzba. Megszabadítva őket a város zajától, a formák és a motívumok felerősödnek, sokszor új értelmet nyernek. Máskor épp ellenkezőleg, a város és a ház/házak párbeszédén a hangsúly. Az egyes elemek összedolgozása, a ritmus és dinamika amit ábrázolni szeretnék.

Dunántúli származásúként természetes, hogy a főváros, és annak sokszínűsége csábítóan hat rám a mai napig. Ugyanakkor építészmérnökként egyértelmű számomra a téma, ami a munkám középpontjában áll.

Néhány éve foglalkozom a környezetem grafikus dokumentálásával, és idő közben ez hobbiból vállalkozássá, majd fő foglalkozássá nőtte ki magát. Mára annyi mintát halmoztam fel a repertoáromban, hogy azok között mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Nem is tarthatom meg őket kizárólag magagmnak, ezért szeretném megosztani veletek is, hogy ezáltal is közösen kapcsolódjunk a nekünk oly kedves városhoz, Budapesthez.

Egy ideje egyedi épületgrafikákat is készítek felkérésre. A munka során számos olyan különlegességgel kerestetek meg, ami a mait napig a kedvencek között tartok számon. Olyan házakat ismertem meg, amik máshogy nem kerülhettek volna a látóterembe, de egytől egyig különlegesek, és nektek is nagyon fontosak. Ugyanolyan szívesen készítem el a kis házak portréit, mint a grandiózus városképeket, és külön öröm számomra, hogy a mindennapjaimban ezzel foglalkozhatok.

Egyedi grafika tervezéséhez jelentkezz a kapcsolat menüpont alatt, vagy írj üzenetet a rolandszakalystore@gmail.com címre!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.